FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Matematik
Başarı Hikayeleri
Hikmet Burak Özcan
2016 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2016 Mezunu
Üniversite hayallerim arasında matematik bölümü okumak, akademisyen olmak yoktu. Çünkü, matematik benim için sadece belli kuralları olan zor bir bulmaca gibiydi. Fakat, gerçek matematiğin nasıl olduğunu, temel bir mantığa dayandığını öğrendikçe şans eseri doğru bir kariyer seçtiğimi anladım. İspat yapmak, problem çözmek, zor bir teoremi anlamak, ama gerçekten her şeyi ile anlamaktan bahsediyorum, bana daha önce tatmadığım bir haz ve keyif vermeye başladı. Çok acı veren bir süreç. Bir şeyi anlamak gerçekten insana acı veriyor. Ancak, anladım dediğiniz anki o his paha biçilemez. Bu deneyimlerden sonra akademisyen olmak istediğime karar verdim. 2011 yılında başladığım İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümünü 2016 yılında bölüm birincisi olarak bitirdim. Bu süreçte akademik tecrübelerini paylaşan çok değerli hocalarım oldu. 2.sınıfı bitirdiğimde Erasmus Staj Hareketliliği programı ile İtalya'da Perugia Üniversitesine Matematik Bölümü'ne gittim. Burada 3 ay Prof. Osvaldo Gervasi ile çalıştım. Bu deneyimim sonrasında akademik olarak kariyerime devam isteğim pekişti. Mezuniyetim sonrası Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Matematik Yüksek Lisans Programına kabul aldım. Sayılar teoresi ve cebir alanında yüksek lisansa devam ediyorum. 2019 yılında da araştırma görevlisi olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü'ne atandım.
Damla Benli
2016 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2016 Mezunu
Lise son sınıf olduğum dönemleri hatırlıyorum da sınıf arkadaşlarıma matematik yazılıları öncesi konu anlatımı soru çözümleri yapıyordum. Küçüklüğümden bu yana sayılarla aram çok iyiydi. Durum böyle olunca tercih döneminde yapacağım tercih sıralaması benim için belliydi. Sayılarla, denklemlerle, bilinmeyenlerle uğraşmak keyif veriyordu. 2011 yılında üniversite tercihi olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü ilk tercihlerimden biriydi, oraya yerleşeceğimden emindim. Tercih ederken akademik kadrosun da bu kadar donanımlı akademisyenlerin varlığını bilmiyordum. Hazırlık eğitimimden sonra bölüme geçince gördüm ki akademisyenler alanında oldukça iyiler.
Ben tercihimi matematiği öğrencilere sevdirmekten yana kullanmak istedim amacım hep bir şeyler öğretmek ve “matematik zor” ön yargısını kırmak oldu. Bu yüzden ortaöğretim seviyesinde matematik öğretmeni olmayı tercih ettim. Üniversite son sınıfa geldiğimde Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimimi de tamamladım. Mezun olduğum 2016 yılında özel bir okulda hemen işe başladım. Şuan mesleğimde 4.yılım ve aynı zamanda çalıştığım kurumda müdür yardımcısıyım. Lisans eğitimimde almış olduğum seçmeli derslerin faydasını da iş hayatına başlayınca gördüm. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümüne de kayıt yaparak 4 yılın sonunda işletme diplomamı da aldım.
Geriye dönüp baktığımda iyi ki İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne gitmişim diyorum ve bizlere katkı sağlayan tüm öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.
Murat Yaşar
2016 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2016 Mezunu
Herkese merhabalar,
Ben Murat. İzmir Ekonomi Üniversite’sini ilk değerlendirdiğim an ve mezuniyet sonrasındaki 4 yılımdaki tüm köşe taşlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Doğrusu, üniversite sınavına girdikten sonra bile Matematik bölümü okumak aklımda hiç yoktu. Bir gün annemin yıllardır evlerine temizliğe gittiği bir profesörle beni tanışmak istemesiyle başladı her şey. Sınav sonrası, tercih dönemi öncesi, bir yaz günü Prof. Dr. Murat Adıvar ve eşi Burcu Adıvar’ın Narlıdere’deki evine annemle gittik. Murat Hoca ile ilk defa o gün tanıştım. Benim aklımda sadece inşaat mühendisliği fakülteleri varken Murat Hoca bana İzmir Ekonomi Üniversitesi ve özellikle de Matematik Bölümü ile ilgili beni o gün detaylıca bilgilendirdi. Hatta arabasına atlayıp üniversiteyi gezdirdi, Matematik Bölümü’ndeki programın ne kadar global bir eğitim programı olduğundan bahsetti. Belki de en önemlisi, matematiğin bir ‘altın bilezik' olduğunu uzun uzun anlatmıştı. Ülkemizde benim gibi bir çok gencin de tutkusunu keşfettiğinden, hayalindeki mesleğin ne olduğundan tam olarak emin olamadığı bir dönüm noktası kararında, matematiğin büyüleyici esneklikte bir vizyon kattığını duymak beni çok etkilemişti. O gün eve döndüğümde tercih listeme İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü (Tam Burslu) seçeneğini 1. sıraya yazmıştım. İnşaat Mühendisliği fakültelerini de yine de diğer sıralara koymuştum tabii; biraz da hayata bırakmak için kararı…
Sonuçlar açıklandığında 1. tercihim olumlu sonuçlanmıştı. En çok da ailem sevinmişti burslu olmasından ve İzmir’de merkezi bir konumda bir üniversiteye gidecek olmamdan dolayı. İlk sene hiç İngilizce bilmeyen ben, hazırlık sınıfında birincilikler ve ödüller alarak tüm sene boyunca ilerledim ve kariyerimde en büyük altın bileziklerimden olan İngilizce’yi çok kaliteli hocalardan kavrayarak öğrenmiştim. Üniversitenin diğer yıllarında Matematik bölümündeki çok çeşitli branşlardan olan derslerle ufkum her geçen gün daha da genişlemişti ve Murat Hoca’nın da bize derslerinde öğütlediği gibi, hayatım boyunca düşüncelerimi, kararlarımı etkileyecek olan ‘matematiksel düşünme nosyonu’nu kazanmıştım.
Üniversitenin son yıllarında bu çeşitli branşların kattığı vizyon tutkum haline gelmişti ve bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerindeki derslere de hocalardan izin isteyerek katılmaya başlamıştım. Günümüz ve geleceğin dünyasında yazılımın çok önemli bir yer tutacağını düşünmeye başlamıştım ve Matematik Bölümü’ndeki projelerimde bile projelerimi yazılımlar ve mobil uygulamalarla harmanlayarak yapıyordum. Bu noktada çok sevdiğim Prof. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü hocamın katkılarını da belirtmek isterim. Bizim isteklerimiz ile sorumluluğumuz dahilinde olanları harmanlayarak geniş vizyonuyla liderlik ederek her zaman motivasyon ve ilham dolu projeler ortaya çıkarmamızı sağladı.
Mezun olduğumda yazılıma olan ilgim katlanarak artmıştı ve ilk işim hemen o sene, yine üniversitenin bana kazandırdığı arkadaşlarımla ortak bir yazılım şirketi kurmak oldu. Şirketimizi İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilimpark’ta kurmuştuk. Şirketimizi bir teknoparkta kurmamız bize yeni bir şirket olarak ciddi avantajlar sağladı. 2 sene kadar kurduğumuz şirketimizi büyütmeye çalıştık. Fakat şartlar istediğimiz gibi gelişmelerle sonuçlanmayınca ve sonrasında biraz sektörel tecrübe kazanmamız gerektiğine kanaat getirdiğimizde şirketimizi kapattık ve ben İstanbul’a taşındım. 2 senedir Türkiye’de ilk 10’a giren yazılım şirketlerinde ürün ve yazılım geliştiriyorum. Yakın bir zamanda, yeteri kadar sektörel tecrübe edindiğime karar verdiğimde, üniversite yıllarımda farkındalığına eriştiğim ve kendime kattığım girişimci kimliğimle tekrar bir şirket kurmak ve bu şirketi her yıl milyonlarca dolar ihracat yapan bir şirket konuma getirmek gibi bir hedefim var.
Sevgilerle,
Murat
Seçil TEZEL
2015 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2015 Mezunu
Eğitim hayatım boyunca Matematik dersinden her zaman zevk aldım. Bu alan hakkında daha fazla şey öğrenmek istediğim için Lise hayatım boyunca Matematik Bölümünü tercih etmek istedim. Matematik dersinde başarılı olmam sayesinde üniversite sınavında iyi bir puan aldım ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nü Tam Burslu olarak kazandım.
Bölümün eğitim dili İngilizce olduğu için 1 sene Hazırlık Programı ile birlikte bölümde 5 yılımı çok keyifli geçirdim. Bu serüvenin sonunda 3,35 Not Ortalaması ile Şeref Öğrencisi olarak mezun oldum. Eğitim öğretim hayatım boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi Tanıtım ve Kurumsal Pazarlama İletişimi Müdürlüğünde tanıtım ekibinde yer aldım. İsteyerek tercih ettiğim ve okumaktan çok keyif aldığım bölümümü tercih etmek isteyen diğer adaylara anlatarak onlara yol göstermek istedim. Matematik Bölümü’nde kazandığım analitik düşünce yeteneği ile birlikte İletişim alanında başarılı olduğumu düşünüyorum.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümünün diğer üniversitelerden farklı olarak İstatistik alanında da dersler vermesi üzerine eğitimimi bu alanda sürdürmeye karar verdim. Ve şu anda İEÜ Uygulamalı İstatistik Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisiyim.
İzmir Ekonomi Üniversitesi ailesinin bir bireyi olmaktan mutluluk duyuyor ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Cansu ADAŞ
2013 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2013 Mezunu
Eğitim ve öğrenim hayatımın her döneminde en fazla ilgi duyduğum ve en başarılı olduğum ders matematikti. Bu nedenle 2008 yılında tercih formumun üniversitelerin matematik bölümlerinden oluşması kaçınılmaz oldu. Peki ya neden İzmir Ekonomi Üniversitesi? Yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan makale ve kitaplarıyla bilime büyük ölçüde katkı sağlamış zengin akademik kadrosu, burs imkânları, İzmir gibi müthiş bir şehirde öğrencilik hayatı ve eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra verdiği 2. yabancı dil eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünü tercih etmemde önemli rol oynadı. Nitekim burslu olarak kazandım ve bu sonuç hayatımın dönüm noktalarından biriydi.
1 senesi hazırlık olmak üzere 5 senelik üniversite hayatım dolu dolu geçti. Lisans eğitimimin ilk iki senesinde almış olduğum dersler ile teorik alt yapım oluştu. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yazgı Gözde Tütüncü danışmanlığında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinin doktorları için bir karar destek sistemi oluşturduk ve bu projeyle 2012 yılında TÜBİTAK 2209/A-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazandık. içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek kazandık. 3.sınıfın yaz döneminde de 2011/2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bursunu kazanarak, danışman hocamın da misafir öğretim üyesi olduğu Fransa’nın Paris kentindeki Ieseg School of Management da Doç. Dr. Alejandra Duenas’ın danışmanlığında 3 aylık Erasmus stajımı yaptım. Stajım boyunca TÜBİTAK’tan destek aldığımız projenin eksiklerini giderdik, geliştirdik ve makale formatına getirip uluslararası bir dergide yayınlanması için başvurduk. Lisans eğitimimin daha sonraki iki yılında ise ilk iki yıl almış olduğumuz teorik eğitimi uygulamayla güçlendirdik. Son sınıfta da bitirme projesi uygulamasıyla hocalarımızla çalışma imkânı bulduk. Akademik eğitimin yanı sıra Latin Dansları, Almanca konuşma ve King kulüplerinde yer aldım. Okulun son döneminde Goethe Enstitüsünün yapmış olduğu sınavda B1 sertifikası almaya hak kazandım.
Son olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 2013 bahar döneminde bölüm birincisi olarak mezun oldum. Başvuru yapmış olduğum tüm yüksek lisans programlarından kabul aldım fakat tercihimi ODTÜ Finansal Matematik Yüksek Lisans Programından yana kullandım. Üzerimde emeği geçen tüm öğretmenlerime ve desteğini hiç eksik etmeyen aileme çok teşekkür ediyorum. Siz de başarılarla dolu bir hayat ve sosyal bir yaşam istiyorsanız bu ailenin bir parçası olarak başlayabilirsiniz.
Neslihan YALDIZ
2013 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2013 Mezunu
Matematik sevdam lise yıllarında başlamıştı.. Belki biraz geç kalmıştık tanışmak ve iki iyi dost olmak için fakat daha sonrasında hiç ayrılmadık. ÖSS’ye girdim ve sıra üniversite tercihlerimdeydi. Tercih listemde matematik bölümü dışında başka bir bölüme yer yoktu, şansım yaver gitmişti ve gururla mezun olduğum okulum İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Matematik bölümünü tam burslu kazanmıştım.
Bundan sonrası nasıl geçti? Bir solukta geçen, bilgi ve eğlence dolu lisans eğitim sürecim başlamıştı. Bölüm bütün hocaları, ufkumuzu genişletecek bilgilerle, matematiğin sadece sayılardan ve teoremlerden ibaret olmadığını, hayatın tüm alanlarında matematiğin nasıl etkin olduğunu göstererek bizleri hayata sağlam bir donanımla hazırladılar. Bölümümüzde ülkemizdeki digger matematik bölümlerinden farklı olarak, temel matematik derslerimizin yanında yer alan istatistik, olasılık, stokastik süreçler, bilgisayar dersleri, biomatematik, oyun teorisi, çizge kuramı gibi dersler sayesinde ilgi alanlarımıza göre kendimizi yetiştirme fırsatı yakaladık. Lisans öğrenimimin ikinci yılının yaz döneminde Erasmus Staj Hareketliliği'ni kazandım ve bölüm hocam sayın Prof. Dr. Ünal Ufuktepe'nin aracılığıyla İtalya'nın Perugia Üniversitesi'nde 3 aylık yaz stajımı yaptım.
Stajımı, üniversitenin öğretim üyesi olan Prof.Dr. Osvaldo Gervasi'nin rehberliğinde web security ve e-commerce, javascript, php gibi bilgi teknolojileri konularında eğitim alarak tamamladım. Yine burada, Interuniversity Mathematics Summer School okulundaki Corso Estivo Di Matematica isimli kursa katılarak matematik yüksek lisansı yapan öğrenciler arasında fonksiyonel analiz ve matematiksel fizik denklemleri derslerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandım. Daha sonra okulumuza çeşitli üniversitelerden davet edilen matematik öğretim üyeleri ve zaman zaman bölüm hocalarımın da konuşmacı olduğu çok yararlı seminerler sayesinde matematiğin çeşitli konularında bilgi sahibi oldum. Aynı zamanda okulumuzda düzenlenen bölümüm dışındaki seminerlerde de yer alarak, çeşitli sertifikaları almaya hak kazandım. Okulumuzun öğretim dili İngilizcedir ve her öğrenci ikinci bir yabancı dili eğitimi süresince öğrenmekle yükümlüdür. Ben de ikinci yabacı dil olarak Almanca öğrendim ve lisans hayatımın son döneminde Uluslararası Avrupa Dil Sertifikalarından biri olan Telc Deutsch B1 sertifikasını kurumun açtığı sınavda başarılı olarak almaya hak kazandım. Sonrasında çok sevdiğim okulumdan şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Şuan bir bankada çalışıyorum. Beni destekleyen ve öğrenim hayatımın parçası olan tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum.
Matematik insanın zihnini aydınlatan bir bilim olmasının yanında insanın ufkunu da geliştiren bir süreç... Kendinizi geliştirmek istiyorsanız siz de matematiği İzmir Ekonomi
Üniversitesi'nde okumalısınız. Bu ailenin bir parçası olmak beni gerçekten çok mutlu etti. Matematiğin her kapının anahtarı olması, herşeyin içinde biraz da olsa bulunması iş hayatımda bana çok yardımcı olacağını gösteriyor.
Nisa KÜÇÜK
2012 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2012 Mezunu
Üniversite tercih dönemi hiç şüphesiz ki hayatımızın en önemli kararlarından bir tanesini verdiğimiz bir dönem, belki de bazılarımız için dönüm noktası. 2007 yılının yazını üniversiteleri araştırmakla geçirmiştim. Bazen insan en yakınındakini görmekte zorlanır ya senelerce İzmir’de yaşamış olmama rağmen İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni yazmak aklımın ucundan geçmemişti. Tercih döneminin sonlarına doğru tanıdık tavsiyesiyle okulu ziyaret etme ve bazı hocalarımızla tanışma imkanı buldum. Matematiğe öğrencilik hayatım boyunca olan ilgim ve bu bölümün çok geniş ve farklı iş imkanlarına sahip olması sebebiyle eve geldiğimde tercih listemde İzmir Ekonomi Üniversitesi matematik bölümünü üst sıralara yazmıştım. Yeni bir bölüm olmasına rağmen okulun önceki mezunlarının göstermiş olduğu başarılar, çeşitli burs imkanları, okulumuzun İzmir’in en merkezi, güzel ve yaşanılacak semtlerinden bir tanesinde kurulu olması okulu tercih etme sebeplerimden sadece bir kaçıydı. Ailemin İzmir dışında olması sebebiyle okulun yurt imkanı sağlaması da benim için önemliydi. Birçok özel yurda göre çok rahat ve güvenli olması okula olan yakınlığı üniversite hayatımda, özellikle yoğun sınav dönemlerinde bana çok avantaj sağladı.
Bölüme geçtiğimde birbirinden değerli kendi alanlarında çok iyi eğitim almış hocalardan ders alırken ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamıştım. 1.sınıfın sonunda not ortalamamı yüksek tutup, Ekonomi bölümü Çift Anadal programına başlayıp böylelikle iki alanda birden kendimi yetiştirme imkanı buldum. Son sınıfta hocalarımızla proje çalışmaları yaparak kendimizi akademik hayata hazırlama fırsatı bulduk, aynı zamanda sunumlar yaparak mezuniyetten sonra gireceğimiz mülakatların küçük bir provasını yapmış olduk. Hazırlık eğitiminde aldığım İngilizcenin yanı sıra 4 sene boyunca 2. Yabancı dil olarak Almanca dersleri aldım, ikinci bir dilin alt yapılarını oluştururken aynı zamanda farklı bir kültürle ve birbirinden renkli hocalarımızla tanışma fırsatı bulmuştum.
2 diploma, 2 yabancı dil ve bölüm birinciliğiyle mezun olurken 5 senemi dolu dolu geçirmiş olduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi, bana gururu ve mutluluğu aynı zamanda bu güzel okul ve şehirden ayrılmış olmanın ve üniversite yıllarıma veda etmenin vermiş olduğu burukluğu aynı anda yaşatıyordu.
Mezuniyetimin hemen ardından yüksek lisans eğitimi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne burslu öğrenci olarak başlama fırsatı buldum. Aynı dönemde Tübitak Yurt içi Lisansüstü bursunu kazandım, buradan ve okuldan aldığım burslar sayesinde yeni mezun birisi olarak maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şu an yüksek lisansımın ikinci yılında ve tez aşamasındayım. Beni her anlamda destekleyen hocalarıma ve İzmir Ekonomi ailesine teşekkür borçluyum.
Engin KIBRISLI
2011 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2011 Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin öğrencisi olmak, hayatımda verdiğim en önemli kararlardan biriydi diye düşünüyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bir öğrencisi olmanın yanı sıra nitelikli kadrosuyla ismini duyurmuş Matematik Bölümünün ve bu matematik bilgisinin verdiği temelin yardımıyla Ekonomi Bölümü Yan Dal Programının mezunu olmam benim iş yaşamında bir adım önde olmamı sağladı. Katıldığım sosyal aktiviteler ise bu adımın daha güçlü olmasını sağladı.
Matematik Bölümünün insanın analitik düşünme yeteneğini geliştirdiği yıllarca söylenen bir sözdür. Ancak bunun gerçekliğini matematik bölümü öğrencisi olduğunuzda çok daha iyi anlıyorsunuz. Ben, 5 yıllık İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki öğrencilik hayatımda, aldığım akademik eğitimin yanı sıra birçok sosyal aktivitede de yer alarak kendimi bölümünün bana kattığı analitik düşünme yeteneğini sosyal hayata uygulamış biri olarak görüyorum. Öğrencilik hayatım boyunca Öğrenci Dekanlığı Öğrenci Asistanlığı, Halk Dansları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şenlik Takımı Kuruculuğu ve Kaptanlığı, Öğrenci Konseyi Bölüm Temsilciği, Öğrenci Yurdu Temsilciliği, Matematik ve Kemalist Düşünce Kulüplerinin Denetleme Kurulu Başkanlıkları, İEÜ Matematik Bölümü Tanıtım Sorumlusu, Alman Halk Dansları Topluluk Başkanlığı vb. görevlerde bulunarak, kendimi sosyal yönde geliştirme imkânı buldum. Ve bana böylesine imkânlar sağlayan üniversiteme olan bağlılığımı İEÜ Mezunlar Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olarak büyük bir gururla devam ettiriyorum. Tüm bunların bana sağlamış olduğu bilgi ve beceri birikimiyle istediğim ve hayalimdeki işe kısa sürede sahip oldum.
Uluslararası bir şirket olan, kalitesi ve çalışanın verdiği değerle örnek teşkil eden JTI (Japan Tobacco International) şirketinin Finans Departmanında çalışıyorum. Bölümünün bana kattığı matematik bilgisini, analitik düşünme yeteneğini ve zor problemlerin üstesinden mantık yoluyla çıkma öğretisini iş yaşamımda uygulama fırsatı buluyorum. Ve bu anlattığım tüm ayrıcalıkları benimle birlikte yaşayarak gören kardeşim de tercihini, İzmir Ekonomi Üniversite yönünde kullandı, kendisi şu an burslu bir öğrenci olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde okumakta. Siz de hayatınızda doğru bir karar vermek istiyorsanız yeriniz İzmir Ekonomi Üniversitesi olmalı.
Bu anlamda beni her türlü anlamda destekleyen bölüm hocalarıma, üniversite yönetimime ve üniversitemizin idari personeline önümüzü açan bir vizyona sahip oldukları için teşekkür ediyor, herkesi bu büyük ailenin birer üyesi olmaya davet ediyorum.
Seçil URAL
2011 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2011 Mezunu
2006 yılında üniversite tercih formumu doldururken herkes gibi benim de kafamda gelecekle ilgili birçok soru vardı. Benim için en doğru bölüm ve en doğru üniversiteyi belirleyerek hayatımın rotasını çizmek üzereydim ve önümde uzanan kocaman bir belirsizlik vardı. O dönemde evime gelen bir mektup, bütün hayatımı değiştirdi diyebilirim – İzmir Ekonomi Üniversitesi tanıtım günlerinde Matematik Bölümü’yle tanışmam işte böyle oldu. Kampüsü gezdikten ve bölüm hocalarımla konuştuktan sonra kararımı vermiştim – benim yerim burasıydı.
Üniversite hayatımı hem akademik hem de sosyal anlamda çok verimli geçirdim. Kendi bölümümün yanısıra Ekonomi Bölümü Çift Anadal Programı’nı da başarıyla tamamlayarak iki diploma ile mezun oldum. Ayrıca, Matematik Kulübü ve Toplum Gönülluleri Kulübü gibi birçok kulüpte aktif rol aldım. Lisans eğitimimi bitirdikten hemen sonra ABD’deki Illinois State Üniversitesi Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı’ndan kabul aldım ve aynı zamanda araştırma görevlisi olarak fakültede çalışmaya başladım. Fulbright Opportunity Grant bursunu kazandığım için Amerika sürecindeki masraflarım karşılandı.
ABD de ekonomi alanında yüksek lisansımı hiç zorlanmadan tamamladım. Ülkeme dönüp bir süre sektörde deneyim kazanmak istedim. Başvurduğum bir çok yerden olumlu yanıt almama karşın İstanbul da Türkiye Ekonomi Bankasında (TEB) Customer Analytics and Information Analysis Supervisor olarak işe başladım.
İEU Matematik Bölümü mezunu olmanın ayrıcalığını her anlamda yaşıyor ve hayallerimi gerçekleştirmemi sağlayan bu ailenin bir üyesi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Abdullah ÖNER
2011 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2011 Mezunu
İEÜ Matematik Bölümü'nü nitelikli kılan en önemli özellik matematiksel istatistik ve optimizasyon gibi popüler ve uygulama alanı geniş olan dalların saygın ve üretken bilim insanları tarafından öğrenciye sunulmasıdır. Bunu Prof. Dr. Murat Adıvar hocamız ile optimizasyonun matematiksel teorisi üzerine çalıştığım zaman daha iyi anlamıştım. Ayrıca, olasılık teorisi ve stokastik süreçler gibi ülkemizde az sayıda üniversitenin üzerine titrediği fakat dünyanın önemsediği derslerin müfredatın temelini oluşturması kendisini pek çok matematik bölümünden ayıran önemli bir özelliktir. Nitekim şu an Bilkent'te olasılık teorisi üzerine çalışıyorum ve lisans programı müfredatının ciddi faydasını görüyorum. Bu nedenle, bölüm başkanımız Sn. Prof. Dr. Ünal Ufuktepe hocamızın şahsında bölümün saygınlığında pay sahibi olan tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.
Yiğit DEMİR
2009 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2009 Mezunu
2009 yılında Matematik bölümünden mezun oldum. Ayrıca Bilgisayar Bilimleri fakültesinde yandal yaptım. Akademik eğitimime devam ederken İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin öğrencilerine sağlamış olduğu diğer imkanlardan da faydalanma şansı buldum. Üniversite basket takımında 4 yıl, tiyatro klubünde ise 2 yıl boyunca aktif olarak görev aldım.
Eğitimimi tamamladıktan sonra Matematik bölümünün müfredatına dahil edilmiş olan İstatistik derslerinin bana sağlamış olduğu ayrıcalık ile İsveç'te Örebro Üniversitesinde Uygulamalı İstatistik yüksek lisans programına kabul aldım. İzmir Ekonomi Üniversitesindeki eğitimin %100 ingilizce olması yurtdışındaki derslere adapte olma sürecime çok büyük katkı sağladı. Bunun dışında ikinci yabancı dil olarak almış olduğum Almanca sayesinde yine aynı dil ailesinden gelen İsveççeyi kolaylıkla öğrendim.
Örebro üniversitesindeki eğitimimi 2011 yılında tamamladım ve şu anda Stokholm'de uluslararası IGS danışmanlık şirketinde çalışmaktayım. Hayal ettiğim yerdeyim.Ne istediğini bilen insanlar için İzmir Ekonomi Üniversitesi çok büyük bir fırsat. Ben de bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirdiğim için çok mutluyum.
Nimet İlke ÇETİN
2009 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2009 Mezunu
2004 yılında üniversite tercihlerimi yaparken köklü devlet üniversiteleri ve henüz 3 sene önce kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında seçim yapmak başlangıçta zor olmuştu fakat Üniversitemizin sağladığı imkanları öğrenip akademisyenlerimizle tanıştığımda İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nü tercih listemde ilk sıraya yazmaya karar verdim. Zaman içinde aldığım eğitim kalitesini ve Üniversitemizin iyi bir sıralamaya yükseldiğini gördükçe doğru bir tercih yaptığımı daha iyi anladım. Öğrenim gördüğüm süre içinde kendi bölümüm dışında aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği Yan Dal Programı’nı da başarıyla tamamladım.
Mezun olduktan hemen sonra Üniversitemizin bağlantılı olduğu Illinois State University Biomathematics Yüksek Lisans Programı’na kabul edildim ve yüksek lisans eğitimimi iki yıl içerisinde tamamladım. Bu sürede araştırma görevlisi olarak çalıştım ve bu sayede maddi anlamda da herhangi bir sıkıntım olmadı. Lisans eğitimim boyunca İngilizce eğitim almış olmamın ve aldığım derslerin de katkısıyla yurtdışında bu süreci zorlanmadan geçirdim. Ardından akademik çalışmalarıma devam etmek için doktora yapmaya karar verdim. İEÜ’de aldığım derslerin çeşitliliğinin ve yurtdışında yüksek lisans eğitimi almış olmamın da avantajıyla birçok yerden kabul aldım ve kendime en uygun olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni seçtim.
Şu an hem akademik çalışmalarıma devam ediyor, hem de araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitim ve katıldığım sosyal kulüp çalışmalarının da katkısıyla kariyerimde bu aşamaya geldiğim için çok mutluyum.
Gülşah ÖSELMİŞ
2009 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2009 Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi sağladığı çift anadal ve yandal programları, İngilizce eğitim dili, ikinci yabancı dil eğitimi gibi birçok imkan sayesinde öğrencilerine büyük ayrıcalıklar kazandırıyor. Ben de üniversitemizin sunduğu imkanlardan yararlanıp Matematik Bölümü’yle birlikte Ekonomi Bölümü Çift Anadal Programı’nı tamamlayarak aynı anda iki diploma almaya hak kazandım. Ayrıca lisans eğitimim sırasında ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi aldım. Her İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu gibi ben de Üniversitemizin lisans eğitimi boyunca öğrencilerine kazandırdığı ayrıcalıkların avantajlarını yaşıyorum ve doğru bir üniversite tercihi yapmış olduğumu daha iyi anlıyorum.
Şu an Güney Ege Kalkınma Ajansı Planlama ve Programlama Birimi’nde uzman olarak çalışıyorum. İş hayatımda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım ezbercilikten uzak, araştırmacı düşüncenin hakim olduğu, teoriyle birlikte uygulamayı da içeren, analitik düşünme ve analiz yapabilme yeteneğini geliştiren eğitimin çok büyük faydasını görüyorum. Kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyenler için, her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin doğru bir seçim olduğuna inanıyorum.
Femin YALÇIN
2009 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2009 Mezunu
Açıkçası her öğrenci için büyük bir problem olan bölüm tercih etmek benim için bir problem olmadı çünkü ilköğretim zamanlarımdan beri matematik ve yabancı dile merakım vardı ve hayatımın her döneminde en sevdiğim ders matematikti. Geriye tek bir problem kalmıştı; “doğru üniversite”yi seçmek. 2005 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’ndan sonraki tercih döneminde İzmir’de matematik bölümü olan üniversiteleri araştırırken, ailemle birlikte İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne geldik ve hem bölüm başkanı hem de fakülte dekanı olan Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile tanışma fırsatımız oldu. Kendisi bize bölümü ve okulu o kadar iyi anlatmıştı ki daha odasından çıkmadan kararımızı vermiştik. ÖSS’de almış olduğum puan İzmir’deki tüm devlet üniversitelerindeki ve diğer özel üniversitelerdeki tam burslu matematik bölümlerine girmeme yetmesine rağmen ilk iki tercihimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Burslu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü olarak yaptım. İyi ki de öyle yapmışım çünkü bursluya giremedim ve eğer tercih sıralamamı böyle yapmasaydım başka bir okulda eğitim görüyor ve muhtemelen de mutsuz olacaktım.
İlköğretim ve lise yıllarımda almış olduğum İngilizce eğitimi sayesinde hazırlığı atladım ve birinci sınıfa başladım. Üniversitemiz öğrencilerine ikinci yabancı dil eğitimi, başarı bursu, çift ana dal / yan dal, staj gibi çok güzel imkanlar sağlıyor. Mesela ben burssuz bir öğrenci olmama rağmen başarılı bir öğrenciydim ve daha sonraki senelerde başarı bursu aldım hatta lisans eğitimimi hem yüksek şeref öğrencisi hem de bölüm ikincisi olarak tamamladım.
İkinci sınıfta aldığım Olasılık Teorisi ve üçüncü sınıfta aldığım Stokastik Süreçler dersleri ile hayatım boyunca en sevdiğim ders olan matematik yerini istatistiğe bıraktı. Üçüncü ve dördüncü sınıftaki proje derslerinde Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ile çalışma fırsatı buldum. Çalışmalarımız bir lisans projesinden biraz ileri gitti, dördüncü sınıftayken ilk makalemiz (Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ile birlikte) kabul aldı ve akademik hayata ilk adımımı atmış oldum.
2009 yılında üniversiteden mezun olurken okulumuzda Uygulamalı Matematik ve İstatistik Bütünleşik Doktora Programı açıldı, hiç düşünmeden başvurdum ve kabul aldım. Aynı senenin eylül ayında İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Ayrıca o zamandan beri Tübitak’tan Yurt İçi Doktora Bursu alıyorum. Doktoraya başladığımdan beri Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ile birlikte iki makalemiz daha yayınlandı. Şu anda doktoranın ders ve yeterlik aşamalarını tamamladım, tez aşamasındayım.
7 yıldır içinde bulunduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, güçlü akademik kadrosu ve zengin ders içerikleri ile her zaman nitelikli öğrenci yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Şunu söyleyebilirim ki; 2005 yılında yapmış olduğum tercih hayatımdaki “en doğru tercih”ti.
Büke ÖLÇÜCÜOĞLU
2007 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2007 Mezunu
Bana çok şey katan, mutlulukla hatırladığım günler İEÜ Matematik Bölümündeki günlerim. Lisans diplomamı aldıktan sonra (2007) Sabancı Üniversitesin de çok büyük bir aşkla başladığım yüksek lisanstan sonra akademik çalışmalara olan motivasyonumu ve ilgimi kaybettim. Kendim Matematik adına bir başarı hikayesi yazamasam da Matematik benim hayatımda başarı hikayesini yazdı. Okul tanıtım günlerinde bana matematik bölümünü soran öğrencilere “Analitik düşünce” ile başlayan ezbere kurduğum cümlelerin ne kadar gerçek olduğunu hayatın içinde yaşayarak gördüm.
Birbirinden farklı iş alanlarında her kapının ne kadar kolay açıldığını bizzat kendim yaşadım: 2,5 sene Sunexpress Havayolu şirketinde Gelir Yönetimi uzmanlığı yaptım. Sonra kendimi IT departmanı Proje yönetiminde buldum. Matematik mezunu ne iş yapar diye soran bir öğrenciniz olursa; endüstri mühendisi, işletme mühendisi, sistem mühendisi, iktisatçı, işletmeci, finansçı, yazılımcı ne işler yapıyorsa onları yapabileceğini söyleyin, ama bir tek farkla; içlerinden istediğini yapabilir, istediği zaman bir başkasına geçebilir...
Matematiğin bize kazandırdığı düşünme, sorgulama ve hızlı kavrama, öğrenme yeteneği , çalışma hayatımızın her alanında yardımcı oluyor.
Faikcan KOĞ
2006 Mezunuİzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 2006 Mezunu
İzmir'de yetişen bir genç olarak, İstanbul ve Ankara tercihleri ile dolu bir formu görevliye teslim etmeden 10 dakika önce listeye eklemiştim İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümünü. Bütün listeyi kaydırmak zorunda kalıp üst sıralara bu tercihi yerleştirirken hayatımın en doğru kararlarından birini verdiğimin farkında değildim.
İzmir Ekonomi Üniversitesindeki lisans eğitimimin ardından 2007 yılında İTÜ Bilişim Enstitüsü'nde Proje Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladım ve aynı yıl İTÜ FBE Mimarlık Fakültesi Yapı Bilimleri Doktora Programına başladım. 2008 yılında Dresden Teknik Üniversitesi’nde Yapı Bilişimi Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışmaya başladım. Aynı zamanda Dresden Türk Akademisyenler ve Öğrenciler Birliği Başkanı seçildim. Kuşkusuz bu fırsatları iyi değerlendirebilmemde ve insan ilişkilerini iyi oluşturabilmemde büyük pay sahibi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi'dir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nde Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Temsilcisi gibi görevler almam, birçok öğrenci kulübünün kurulması ve gelişmesi için çalışmalarda bulunmam, İzmir'deki bütün üniversitelerin temsilcisi olarak Ankara'da Ulusal Gençlik Meclisi'nin kurucuları arasında yer almam gibi birçok sosyal etkinlik sonucunda bugüne geldiğime inanıyorum.
Öyle ki; Senato toplantılarına katılıp öğrenciler adına görüş bildirebilmek, Mütevelli Heyeti toplantılarında öğrenci projelerini ve fikirleri sunabilmek çok önemliydi. Bana cesaret kazandıran ve ufkumu açan bu tür çalışmalar neticesinde şuan T.C. Berlin Başkonsolosluğu, Sachsen Eyalet Senatosu ve Dresden Anakent Meclisi ile birlikte ortak projelerde yer almaktayım.
Ben bölümümün ilk mezunu olmama rağmen farklı alanlarda da kendimi geliştirebilme şansını yakaladım. 5 yıl gibi kısa bir süreye büyük bir başarı hikayesi sığdırmak elbette ki zor bir olaydır fakat 1-2 yıl gibi bir sürede zor şartlarda yoktan var edilen, buna rağmen de size her türlü olanağı sunan bir üniversitenin mezunu iseniz başarınız büyük, gerisi de zaten hikayeniz olacaktır.
HABER |TÜM HABERLER
Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu "Yurt Dışında Yaşayan Azerbaycan Bilim İnsanlarının Forumu"na Katıldı
IX. Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı'nı Başarıyla Tamamlandı
Misyonu kadın matematikçileri bir araya getirerek: Türkiye’de matematikle uğraşan kadınları, bilimsel ve sosyal alanlarda desteklemek olan Kadın Matematikçiler Derneği'nin bu yıl dokuzuncusu düzenlenen çalıştayına,
IX.Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı
IX.Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı 03-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında bölümümüz ev sahipliğinde yapılacaktır. Çalıştay programımızı oluşturduk, çalıştay genel katılıma açık olup ilgilenen
'Matematik'te Dünya Listesinde
İspanya merkezli derecelendirme kuruluşu Scimago Institutions Ranking, öğretim üyelerinin uluslararası çalışmaları, yayın sayıları ve bölümün eğitim içerikleri gibi birçok kriterlerde yaptığı detaylı
IX.Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı
IX.Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı 03-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir'de yapılacaktır. Detaylı bilgi ve başvuru için: https://tkmd.org/wp/wp-content/uploads/Calistay9/index.html