TÜM HABERLER

Matematik ve Pi Günü İEÜ'de kutlandı

Dünya Matematik ve Pi Günü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi, misafir öğretim üyesi olarak ortak çalışmalara başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, Yazd Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Prof. Dr. Hamzeh Torabi’yi misafir öğretim üyesi olarak ağırlayacak. Prof. Dr. Torabi, bir ay boyunca Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ile birlikte “Sistemlerin güvenilirlik önemi ölçüsü” üzerine çalışmalar yapacak. Kendisini üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz.

KANGURU MATEMATİK ÖDÜL TÖRENİ İZMİR EKONOMİ EV SAHİPLİĞİDE YAPILDI

Kanguru Matematik Türkiye Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen “Kanguru Matematik Sınavı”nda başarılı olanlar İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yapılan törenle ödüllerini aldı.

DÜNYA İSTATİSTİK GÜNÜ'NÜ KUTLADIK

20 Ekim Dünya İstatistik Günü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümü tarafından organize edilen bir etkinlikle kutlandı. Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, Prof. Dr. Ömer Lütfi Gebizlioğlu, Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ve Prof. Dr. Onur Köksoy'un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte "İstatistik nedir, neden önemlidir, kullanıldığı alanlar nelerdir, istatistikçiler neler yapar?" gibi sorular cevap buldu.

MEZUNLARIMIZ ARASINDAKİ İLK DOÇENT

Bölümümüz mezunlarından Femin Yalçın, 3 Mart 2017’de girmiş olduğu doçentlik sözlü sınavında jüri üyeleri tarafından oy birliği ile başarılı bulunarak doçent unvanı aldı.

ARAÇLARA MATEMATİK YOL VERECEK

Araçların rotalanması, matematiksel formüllerle işlerlik kazanacak. Birkaç depodan çok sayıda müşteriye ürün sağlanması için kullanılan hizmet, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü tarafından geliştirilen proje sayesinde daha ekonomik, hızlı ve çevreye faydalı olacak. TÜBİTAK destekli proje ilk etapta, EDAK Eczacı Kooperatifi depo araçlarına uygulanacak.

YÜZYILLARIN KURAMINA YENİ SOLUK İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü öğretim üyeleri geliştirdikleri TÜBİTAK projesiyle değişmezlik kuramında yeni bir modülün özelliklerini inceleyecek. Kuramın işlemedi özel durumları da kapsayan geniş bir model geliştirilmesi amacıyla proje hazırlayan İEÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Madran ve doktora öğrencisi Deniz Erdemirci Erkuş, kablosuz iletişimde kullanılan kodlama teorisini kolaylaştıran bu kurama farklı bir bakış açısı getirecek. TÜBİTAK bünyesindeki Matematik, Fizik Araştırma Destek Grubu tarafından 61 bin Türk Lirası destek verilen çalışma, 18 ay sürecek.

TÜBİTAK'TAN TEMEL BİLİMLERİ SEÇEN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

TÜBİTAK BİDEB bünyesindeki burs ve destek programlarını ülkemizin, gençlerimizin ve araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iyileştiriyor. Bu kapsamda yapılan revizyonlardan önemli bir tanesi de gençlerimize temel bilimler alanlarında lisans eğitimi almaya teşvik etmeye yöneliktir.