TÜM HABERLER

MEZUNLARIMIZ ARASINDAKİ İLK DOÇENT

Bölümümüz mezunlarından Femin Yalçın, 3 Mart 2017’de girmiş olduğu doçentlik sözlü sınavında jüri üyeleri tarafından oy birliği ile başarılı bulunarak doçent unvanı aldı.

ARAÇLARA MATEMATİK YOL VERECEK

Araçların rotalanması, matematiksel formüllerle işlerlik kazanacak. Birkaç depodan çok sayıda müşteriye ürün sağlanması için kullanılan hizmet, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü tarafından geliştirilen proje sayesinde daha ekonomik, hızlı ve çevreye faydalı olacak. TÜBİTAK destekli proje ilk etapta, EDAK Eczacı Kooperatifi depo araçlarına uygulanacak.

YÜZYILLARIN KURAMINA YENİ SOLUK İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü öğretim üyeleri geliştirdikleri TÜBİTAK projesiyle değişmezlik kuramında yeni bir modülün özelliklerini inceleyecek. Kuramın işlemedi özel durumları da kapsayan geniş bir model geliştirilmesi amacıyla proje hazırlayan İEÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Madran ve doktora öğrencisi Deniz Erdemirci Erkuş, kablosuz iletişimde kullanılan kodlama teorisini kolaylaştıran bu kurama farklı bir bakış açısı getirecek. TÜBİTAK bünyesindeki Matematik, Fizik Araştırma Destek Grubu tarafından 61 bin Türk Lirası destek verilen çalışma, 18 ay sürecek.

TÜBİTAK'TAN TEMEL BİLİMLERİ SEÇEN ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

TÜBİTAK BİDEB bünyesindeki burs ve destek programlarını ülkemizin, gençlerimizin ve araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iyileştiriyor. Bu kapsamda yapılan revizyonlardan önemli bir tanesi de gençlerimize temel bilimler alanlarında lisans eğitimi almaya teşvik etmeye yöneliktir.

PODE 2014 İEU MATEMATİK BÖLÜMÜNDEYDİ

İlki Almanya’da, dokuzuncusu geçen yıl Polonya’da gerçekleştirilen  Progress on Difference Equations (PODE ) adlı uluslararası çalıştaya bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi  Matematik Bölümü evsahipliği yaptı.

YÜKSEK LİSANS BAHAR OKULU: DISCRETE DYNAMICAL SYSTEMS (9-18 MAYIS, 2014)
Bu yıl onuncusu düzenlenen uluslararası çalıştaya (21-24 Mayıs PODE 2014) evsahipliği yapan bölümümüz  bu tür bilimsel toplantılarda ilk kez farklı bir uygulamayı gerçekleştirdi.

MATEMATİK BÖLÜMÜ, ÖĞRETİM ÜYEMİZ TÜBİTAK 1001 PROJE DESTEĞİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

İEU Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Öğretim üyemiz, Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü’nün TÜBİTAK "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" çerçevesinde TÜBİTAK tarafından  116.870 TL desteğe layık görüldü.

İZMİR EKONOMİ’DEN ‘ENGEL’SİZ MATEMATİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü, sözel alanda öğrenim gören öğrencilerin matematik bilimini korkulu rüya olarak algılamaktan çıkarırken, öğrenciler geliştirdikleri projede engelli çocuklara oyunlarla bu bilimi öğretme yolunda adım attı.

AZMİN ZAFERİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Cem ,Kartalcan’ın hikayesi görenlere, “İşte azmin zaferi” dedirtiyor.

BİR MATEMATİKÇİ NE YAPAR?

19 Kasım 2013 de Prof. Dr. Ünal Ufuktepe, CVyolla.com Kariyer Söyleşileri'nin bu ayki konuğu oldu.